Mantelzorgers in het zonnetje gezet - maar niet overal

Mantelzorgers worden zondag op de Dag van de Mantelzorg volop in het zonnetje gezet. Van een high tea op een zorgboerderij in Rhoon tot een pannenkoekenlunch in Rotterdam-Crooswijk en een gratis yogales in Maassluis. Op veel plekken is er ook een financiƫle blijk van waardering voor mantelzorgers. Maar niet overal, zegt belangenclub MantelzorgNL.

Zo'n 4,5 miljoen Nederlanders zorgen voor een naaste. "Vaak vinden ze het maar gewoon wat ze doen. Maar het is juist bijzonder", vindt MantelzorgNL. "Het is ook zwaar, zeker als je het moet combineren met een baan."

Ruim twintig jaar geleden kwam er daarom de Dag van de Mantelzorg. Op allerlei plekken zijn er evenementen om aandacht te vragen voor het werk van Nederlanders die zorgen voor een naaste.

Enkele (deel)gemeenten organiseren activiteiten op andere dagen, zoals Dordrecht, Strijen, Vlaardingen en Schiedam. Alblasserdam en Barendrecht kennen een Maand van de Mantelzorg, blijkt uit een overzicht van MantelzorgNL.
[artice:174727:Week van de Mantelzorg:De zorg sluipt er een beetje in het wordt steeds een beetje meer]
Enkele gemeenten geven inwoners een mantelzorgcompliment. Maar zeker 40 gemeenten hebben dat afgeschaft, waaronder Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Lansingerland en Krimpen aan den IJssel.

Belangenorganisatie MantelzorgNL ziet verder dat er grote verschillen bestaan tussen de gemeentelijke cadeautjes voor de mantelzorgers. Die variëren van een pas ter waarde van 25 euro (Capelle aan den IJssel) tot een bon van 200 euro (Goeree-Overflakkee).

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Crooswijk
Deel dit artikel: