nieuws

Tientallen Wielewalers vechten voor laatste kans tegen sloop

Ongeveer vijftig bewoners van de Rotterdamse woonwijk Wielewaal zijn onderweg naar Den Haag. Maandag dient het hoger beroep in het gerechtshof in Den Haag in de zaak of hun huizen mogen blijven staan of worden gesloopt.
Woningcorporatie Woonstad wil de woningen in de Wielewaal slopen voor nieuwbouw. Maar bewoners zelf weigeren te vertrekken.
De buurt spande een rechtszaak tegen Woonstad aan, maar de rechter gaf de woningcorporatie gelijk. De bewoners gingen tegen die uitspraak in hoger beroep. Ze hebben er vertrouwen in dat ze nu wel gelijk krijgen. Lees meer: Kunnen de bewoners van de Wielewaal nog thuiskomen in hun geliefde wijk? "Nou, het is heel simpel", zegt voorman van de bewoners Wil de Ben maandagochtend op Radio Rijnmond. "De vorige rechter heeft wat foutjes gemaakt en dat wordt nu opgepakt vanuit alle kanten."
De Ben vervolgt: "Wij zijn er gewoon van overtuigd dat we ons recht kunnen gaan halen, want je kunt in Rotterdam niet zo door blijven gaan zoals we nu met z'n allen bezig zijn. Dit beleid moet echt gewoon aan de kant."