nieuws

Onrust en woede bij politiepersoneel over vertrek Meijboom

ROTTERDAM - Het vertrek van korpschef Meijboom heeft onrust en woede veroorzaakt bij het politiepersoneel. Binnen het korps leeft sterk de indruk dat hij heeft moeten opstappen vanwege de strandrellen in Hoek van Holland.
Officieel is een gebrek aan toekomstvisie de reden van zijn vertrek, zo bracht burgemeester Aboutaleb naar buiten.

Personeel volledig achter Meijboom

De ondernemingsraad, bij monde van de secretaris Adrie Bijl, benadrukt dat het personeel van het korps Rotterdam-Rijnmond nog steeds volledig achter korpschef Meijboom staat en dat zijn vertrek ten zeerste wordt betreurd..Ook maakt de politie Rotterdam-Rijnmond zich zorgen over de toekomst van het korps, nu de korpschef deze week is opgestapt. Vorige maand geleden legde ook al de directeur van het Korps zijn werk neer. Volgens de OR drukken de ontwikkelingen een zwaar stempel op het korps.

'Aboutaleb sprak keer op keer vertrouwen uit'

De OR liet maandag al weten verbaasd te zijn over het moment dat Meijboom is teruggetreden. De ondernemingsraad wijst erop dat burgemeester Aboutaleb na de strandrellen in Hoek van Holland keer op keer zijn vertrouwen heeft uitgesproken in de korpschef. De OR wil nu weten waarom Aboutaleb zijn mening heeft herzien.
In augustus vorig jaar liep het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland volledig uit de hand. Honderden relschoppers bedreigden toen de aanwezige politieagenten. Die verdedigden zich waarop een 19-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Uit onderzoek bleek dat de politieleiding vooraf fout op fout had gestapeld.