nieuws

Nog vijf nachtjes slapen en dan moet het Sinterklaashuis af zijn

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Zaterdag meert hij aan in Gorinchem. Fanatieke vrijwilligers zorgen voor een gespreid bedje in het 'Sinterklaashuis' in het centrum. Er moet alleen nog flink worden geklust.
"We zijn bezig met de versieringen aan de muren", vertelt de voorzitter van het 'Sint Nicolaasteam' Coby Dekker. Daarnaast worden er doeken opgehangen en krijgt de haard een vers likje verf.

Kaptafel voor Sint

Zijn kamer is nu nog een kaal geheel met een bouwlamp aan de muur, maar daar komt snel verandering in volgens Coby.
"Het wordt allemaal nog mooi gemaakt! Er komt zelfs een kaptafel voor de Sint", vertelt de Gorinchemse.
Sint komt vanaf zaterdag 16 november logeren in de Gasthuisstraat. Vrijwilligers hebben een winkelpand omgetoverd tot het 'Sinterklaashuis'. Kinderen kunnen er de Sint ontmoeten en het is het logeeradres voor Sinterklaas en een aantal trouwe pieten.
"Het wordt een hele drukke boel. We verwachten zo'n vijfduizend mensen. Dat is inclusief de scholen die uitgenodigd zijn", vertelt Coby.

Pietenteam

In Gorinchem is er dit jaar gekozen voor pieten met allerlei verschillende persoonlijkheden. Deze pieten hebben geen oorringen, dikke rode lippen en kroeshaar meer. Die elementen heeft de organisatie eruit gehaald.
"We hebben dit jaar geen standaardpieten", vertelt vrijwilliger Maarten Venhovens. Zo hebben ze bijvoorbeeld mannelijke pieten die het huishouden doen en vrouwelijke pieten die het tilwerk moeten doen.
"Het zijn gewoon hele leuke, gezellige en warme pieten die allerlei mooie functies hebben!", vertelt Venhovens.
Het Sinterklaashuis is vanaf zaterdag na de intocht gratis te bezoeken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl