nieuws

Gemeente Dordrecht haalt streep door plannen stadion FC Dordrecht

Een nieuw stadion voor FC Dordrecht lijkt onhaalbaar. De gemeente Dordrecht is niet bereid om een garantstelling van 17 miljoen euro af te geven, die nodig is voor de bouw.
Eerder lieten de burgemeester en wethouders weten dat ze alleen bereid zijn om 1,7 miljoen euro te betalen voor de infrastructuur rondom het nieuwe stadion, zoals een toegangsweg en een parkeerplaats.
Er zijn de afgelopen jaren veel plannen geweest voor een stadion, die allemaal niet levensvatbaar bleken. Bij het recente plan is gekeken naar de mogelijkheden van 'maatschappelijk financieren', waarbij een deel van het complex kon worden gebruikt voor onderwijs en zorg. Ook zou er plek komen voor amateurclubs op het complex.
Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat het plan niet volledig door de markt gefinancierd kan worden. Volgens de gemeente Dordrecht komt dat door de 'beperkte financiële mogelijkheden van de club'. Ook maakt het bestemmingsplan het ook niet mogelijk om commerciële activiteiten uit te voeren op het terrein.

Wethouder Stam: 'Rol gemeente beperkt'

"Alle plannen zijn eigenlijk op", zegt Marco Stam, wethouder Sport van Dordrecht. "Ik denk dat FC Dordrecht goed moet nadenken over de toekomst: hoe gaat het nu verder? De rol van de gemeente lijkt beperkt na dit besluit."
Stam wacht af wat FC Dordrecht nog meer gaat doen. "Maar als je naar alle plannen gaat kijken die tot nu toe zijn geweest, commercieel als maatschappelijk, dan is de ruimte nihil die de club heeft."