nieuws

Capellenaren schrikken zich lam van energiekosten

ROTTERDAM - Bewoners van De Schermerhoek in Capelle aan den IJssel zijn zich rot geschrokken toen zij de afrekening voor hun energiekosten op de deurmat kregen. Sommige mensen moeten ineens duizenden euro's bijbetalen.
En dat terwijl zij voorgaande jaren nog geld terugkregen. De oorzaak is volgens de bewoners: de nieuwe digitale warmtemeters, die doen het niet goed. Maria Pieren is één van de bewoners die geen vertrouwen heeft in de warmtemeters die woningcorporatie Com.wonen vorig jaar heeft opgehangen in De Schermerhoek. "De kachel waaraan de meter hangt staat bij mij helemaal niet aan, dus de uitkomst ervan kan dus helemaal niet kloppen", zegt ze tegenover RTV Rijnmond.
Com.wonen wees groot deel bezwaren af
Sommige bewoners hebben opeens honderden of zelfs duizenden extra euro's aan energiekosten bij moeten betalen. Deze bewoners hebben dan ook een bezwaar ingediend. Com. wonen heeft het grootste deel van de bezwaren inmiddels afgewezen. Zij denken in eerste instantie dat de verhoging komt door onder andere de strenge winter en de stijgende gasprijzen. Zij zijn nog wel bereid de meter te komen controleren, wanneer bewoners met een extreem groot verschil zitten.
"Hoe de verschillen tot stand komen zijn we nog aan het onderzoeken. Wanneer mensen echt uitkomen op een bijzonder groot verschil dan hoeven zij niet direct te betalen en dan sturen wij een installateur langs" , aldus manager van Com. Wonen Capelle a/d IJssel Hans Wielaard.

'Schrijnende gevallen'

Cor Schaatsbergen van de lokale partij Capels Belang gaat vragen aan het college van b en w stellen over deze kwestie. "We hebben echt schrijnende gevallen gezien waarbij mensen een half jaar van huis waren, maar toch 400 euro bij moesten betalen. Ik vind dat Com.wonen die mensen echt iets uit te leggen heeft."