nieuws

Acht woningen in Rotterdam ontruimd na brand

Een complex met een zorginstelling voor ouderen en woningen aan de Rosener Manzstraat in Rotterdam-West wordt deels ontruimd. Er zijn acht totaal woningen ontruimd. De brand brak uit op de vijfde etage van het complex.
Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is isolatiemateriaal in de spouwmuur in brand gevlogen. Daarom zet de brandweer een speciale blusapparaat in, de Cobra. Die kan met een lange lans door muren boren en vervolgens met nevel van binnenuit blussen.
Een van de bewoners vermoedt dat de brand veroorzaakt is door dakdekkers die vanochtend op het dak aan het werk waren. De brandweer kan nog geen uitspraak doen over de oorzaak. 
De zorginstelling bevindt zich op de begane grond. De bewoners van die instelling kunnen volgens de Veiligheidsregio blijven zitten. Niemand raakte gewond. De bewoners van de woningen worden opgevangen in een nabijgelegen thuiszorgorganisatie.
"We hebben ook cliënten die niet goed ter been zijn en ze vonden het allemaal heel erg spannend, maar het ging goed", vertelt de zorgcoördinator.
De brandweer zet een drone in om een goed beeld te krijgen van de omvang van de brand. Het is nog onbekend hoe lang de bestrijding van de brand gaat duren.
 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl