nieuws

Dordrecht houdt anti-pieten-demonstranten grotendeels weg bij Sinterklaasintocht

© ANP
De demonstranten van Kick Out Zwarte Piet mogen in Dordrecht bijna niet in de buurt van de Sinterklaasintocht komen. Dat laat de gemeente weten. Er geldt een demonstratieverbod bij de aankomst zelf en langs het grootste gedeelte van de route van de goedheiligman.
Burgemeester Wouter Kolff heeft één locatie voor de demonstratie aangewezen. Op de hoek Lange Geldersekade en Grotekerksplein wordt een demonstratievak ingericht. De route loopt daar langs. De demonstranten moeten zich tevens houden aan de gestelde voorwaarde. Zo mogen ze geen gezicht bedekkende kleding dragen, of mensen beledigen. 
Lees meer: Kick Out Zwarte Piet: alleen in Dordrecht een demonstratie
Demonstraties bij de intocht van Sinterklaas in de haven, het Scheffersplein en langs de tussenliggende route zijn - naast die in het demonstratievak - verboden. De burgemeester wil voorkomen dat feestvierende kinderen en ouders vermengd raken met demonstranten. 
In Dordrecht lopen Zwarte Pieten mee bij de intocht van de goedheiligman. Kick Out Zwarte Piet en actiegroep #Nederlandwordtbeter hadden de actie in Dordrecht eind oktober al aangekondigd. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl