nieuws

HC Rotterdam stelt zege op Hurley in slotfase pas veilig

HC Rotterdam stelt zege op Hurley in slotfase pas veilig
HC Rotterdam stelt zege op Hurley in slotfase pas veilig
In een spannend laatste kwart tussen HC Rotterdam en Hurley hebben de Rotterdammers aan het langste eind getrokken in de hoofdklasse. Jeroen Hertzberger was goud waard voor HCR door vlak voor tijd de 4-3 binnen te schieten.
Rotterdam leek op een soepele zege af te stevenen tegen de nummer negen uit Amstelveen. En vroege Rotterdamse voorsprong door Thijs van Dam werd in het tweede kwart ongedaan gemaakt door een strafcorner van Thom Hayward. In het derde kwart sloeg HCR een gaatje door goals van Hugo Inglis en Diede van Puffelen. 
In het laatste kwart leek de ploeg van trainer Albert Kees Maneschijn de zege uit handen te geven. Matthew Willis schoot tien minuten voor tijd een strafcorner raak, waarna met nog vijf minuten te gaan Kenny Bain Hurley op gelijke hoogte zette. Twee minuten voor tijd was het echter een rake strafcorner van Jeroen Hertzberger die voor de Rotterdamdse zege zorgde. 
Door de zevende zege van het seizoen blijft Rotterdam in de hoofdklasse in het spoor van koploper Bloemendaal. De Noord-Hollanders hebben 25 punten uit negen wedstrijden, Rotterdam volgt op drie punten. Zondag 17 november wacht de directe confrontatie tussen de nummer één en twee op het veld van Bloemendaal.