nieuws

Man doodgestoken in ouderencomplex Hoogvliet

In ouderencomplex De Kulk in Rotterdam-Hoogvliet is maandagmiddag een man doodgestoken. De politie heeft een 50-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte.
De vermoedelijke dader werd gelijk opgepakt op de plek van de steekpartij. Het gaat om een cliënt van zorginstelling Pameijer. 
Verslaggever Jacco van Giesen vertelde op Radio Rijnmond dat een man in het rookhok zou zijn uitgedaagd. Hij sprak daarover met een bewoonster van de flat.
"Het was een mes van wel dertig centimeter", aldus de vrouw over de steekpartij. "Ik hoorde de traumahelikopter en ik dacht: het zal wel weer hier zijn. Toen wilde ik mijn hond gaan uitlaten, maar we mochten niet naar beneden. Toen ben ik maar met de brandtrap naar beneden gegaan."
De steekpartij was rond 15:20 uur in de hal van ouderencomplex De Kulk aan de Klencke. Dat is tegenover winkelcentrum Hoogvliet. De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische spoedhulp aan het slachtoffer te verlenen. Er is nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar dat was tevergeefs. Hij overleed ter plaatse.
De politie onderzoekt de aanleiding van de steekpartij.