nieuws

Liveblog teruglezen: 25 verstekelingen gevonden op vrachtferry

Een groep van 25 verstekelingen is dinsdagavond gevonden op een vrachtferry van DFDS, die op weg was van Vlaardingen naar Engeland. Er werd groot alarm geslagen omdat de groep werd gevonden in een koelcontainer. Rijnmond hield dit liveblog bij:
21:07 uur: Twee mensen worden naar het ziekenhuis vervoerd voor extra medische zorg. 23 personen worden na de medische controle overgebracht naar een politielocatie, meldt de veiligheidsregio. Speurhonden zoeken het schip af naar eventueel achtergebleven personen.
21:00 uur: Burgemeester Jetten van Vlaardingen is aangekomen in de Vulcaanhaven om zich persoonlijk op de hoogte te laten stellen van de situatie.
20:55 uur: Verslaggever Laurence van Ham ziet hoe de verstekelingen in bussen van het terrein worden gereden.
20:34 uur: "De verstekelingen worden nagekeken door ambulancepersoneel", zegt een politiewoordvoerder. Ze werden door de bemanning gevonden toen het schip net was vertrokken uit Vlaardingen. Onduidelijk is nog hoe de verstekelingen aan boord zijn gekomen.
20:29 uur: Het Rode Kruis stuurt op verzoek van de hulpdiensten twee noodhulpteams naar Vlaardingen.
20:20 uur: De woordvoerder van de politie zei zojuist tegen onze verslaggever dat alle verstekelingen levend van boord zijn gehaald. Ze zijn aangehouden en worden medisch onderzocht. Hun nationaliteiten zijn onbekend. 
20:11 uur: Het gaat om 25 mensen die van boord worden gehaald en eerst de medische ontvangen die zij nodig hebben. Vanaf het schip kwam eerder het bericht dat er geen mensen overleden zijn, meldt de veiligheidsregio.
20:05 uur:  De eerste verstekelingen komen van het schip af, zeggen getuigen. 
20:00 uur: Volgens de veiligheidsregio zijn er geen doden. Hoe de verstekelingen er precies aan toe zijn, is niet duidelijk.
19:50 uur: Er zijn ongeveer twintig ambulances op het haventerrein, naast de overige hulpdiensten.
19:47 uur: De verstekelingen zaten mogelijk in een gekoelde ruimte of koelcel, zegt de politiewoordvoerder. 
19:45 uur: De vrachtferry keerde enkele kilometers uit de kust van Hoek van Holland om en is zojuist in de Vulcaanhaven aangekomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl