VR Cup: Titelverdediger Excelsior Maassluis uitgeschakeld

Titelverdediger Excelsior Maassluis is in de tweede ronde van de VoetbalRijnmond Cup uitgeschakeld door Rotterdamse VOC. Na negentig minuten voetbal werd het 2-2, VOC won op strafschoppen.
In de eerste helft kwamen de Rotterdamse bezoekers op sportpark Dijkpolder vroeg op 0-2 door goals van Robert Stout en Michiel Broeders. Zes minuten voor rust maakte Jamie den Hartog de aansluitingstreffer voor de 'tricolores'.
Pas in blessuretijd moest hoofdklasser VOC buigen voor tweede divisionist Excelsior Maassluis. Vincent van den Berg schoot de 2-2 op het bord vanaf de strafschopstip. In de penaltyserie, die VOC met 4-3 won, misten Daan Blij, Kevin Dercks en Sefa Kurt namens Excelsior Maassluis.