nieuws

Rotterdamse topsporters verenigen zich richting Tokio met een potje pokeren

Een groep van bijna twintig Rotterdamse sporters heeft zich woensdagavond verenigd in het Holland Casino in het centrum van de stad. Het doel van de avond was kennis en ervaringen met elkaar delen nu de Olympische Spelen van 2020 eraan komen. Er werd afgesloten met een pokertoernooi.
De sporters begonnen met een inspiratiesessie over doelen stellen, focus en doorzetten onder leiding van voormalig shorttrackschaatster Margriet de Schutter. Na een spoedcursus poker werd er een toernooi gespeeld dat niet alleen voor de lol was. De winnaar kreeg het symbolische bedrag van 2.020 euro mee naar huis en ook de nummers twee (1.010 euro) en drie (550 euro) gingen niet met lege handen naar huis. De hoofdprijs werd binnengeharkt door turner Frank Rijken die tafeltennisster Britt Eerland 'head to head' versloeg.

Mislopen Spelen

Rijken vertelde na afloop over het mislopen van de Spelen als landenteam. "Het is heel klote. De wedstrijd begon heel goed. De eerste drie toestellen gingen perfect toen het bij sprong helemaal mis ging. Het doet erg veel pijn om de Spelen te missen en je teamgenoten dan zo te zien."
Rijken maakt individueel naar eigen zeggen grote stappen op de rekstok en de brug. "De trainingen gaan extreem goed waardoor ik denk dat ik snel dichtbij de top kom."
In de video is het volledige interview met Rijken te bekijken. Naast de turner, verschenen er nog zes sporters voor de camera. De verhalen van hen verschijnen binnenkort op de kanalen van RTV Rijnmond.