nieuws

Jongetje (2) uit Spijkenisse overlijdt na ongeval

ROTTERDAM - Een jongetje van 2 jaar uit Spijkenisse is zondag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in Drenthe. Zijn 22-jarige moeder, eveneens uit Spijkenisse, en haar zusjes van 7 en 12 jaar raakten gewond.
Het eenzijdig ongeluk gebeurde 's ochtends om half twaalf tussen het klaverblad Holsloot en de afrit Wachtum op de A37, meldt het politiekorps Drenthe. De auto werd bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Spijkenisse. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw in een flauwe bocht rechtdoor en kwam in de middenberm terecht. Na een correctiepoging rolde de auto een paar keer over de kop. De auto kwam uiteindelijk in een droge sloot tot stilstand.
Het kind van 2 jaar raakte zwaar gewond en werd per ambulance naar de Isalakliniek (afdeling Sophia) in Zwolle vervoerd. Het jongetje overleed zondagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
De moeder werd door de brandweer uit de auto bevrijd en eveneens naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Ook haar zusje van 7 jaar werd met onbekend letsel naar Zwolle vervoerd. Het zusje van 12 jaar werd naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht, heeft de politie in Drenthe laten weten.