nieuws

Weer aanhoudingen op Lijnbaan Rotterdam na eerdere plunderingsdreiging

De politie Rotterdam heeft vrijdagavond opnieuw jongeren aangehouden die bij JD Sports op de Lijnbaan rondhingen. Dat gebeurde tijdens een preventief fouilleeractie.
Zeven jongeren in de leeftijd van 11 tot 22 jaar werden meegenomen naar het bureau. Een aantal van hen had volgens de politie messen en bivakmutsen bij zich of kon zich niet identificeren.
De 22-jarige man liep tegen de lamp toen hij een agent in burger bedreigde met een mes. Die had de man aangesproken, omdat hij een fles op straat gooide. Hij trok zijn mes en werd direct tegen de grond gewerkt.
De politie had vrijdag al aangekondigd dat ze extra aanwezig zou zijn in het centrum van Rotterdam. Ruim 70 agenten waren aanwezig in de stad. Sinds twee weken duiken geregeld berichten op dat jongeren oproepen tot een 'flitsplunderactie'. Een Rotterdammer van 15 jaar oud werd aangehouden voor opruiing. Hij zou hebben opgeroepen tot plunderen. Lees meer: Jongen (15) opgepakt vanwege plunderplannen koopgoot
Dat begon met een oproep om de Bijenkorf te plunderen, maar vorige week vrijdag werden elf jongeren opgepakt in de buurt van JD Sports. De sportketen is in meerdere steden in Europa al doelwit geweest van bestormingen en plunderingen door groepen jongeren.
Lees meer: Politie pakt elf jongeren van 12 tot 22 jaar op in centrum Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl