nieuws

Oer-Rotterdammer Jules Deelder aanvoerder van Sparta voor een dag

Groot feest op Het Kasteel zondagmiddag voor aanvang van de wedstrijd Sparta - Vitesse. Oer-Rotterdammer Jules Deelder werd door de Rotterdamse club benoemd tot 'Lid van Verdienste'.
Sparta laat weten 'Jules Deelder met deze onderscheiding te willen bedanken voor een levenslange support aan Sparta Rotterdam en het positief uitdragen van de Kasteelclub'. Hij ontving daarom een speld en certificaat als Lid van Verdienste en een band als gelegenheidsaanvoerder.
De oer-Rotterdammer, dichter, kunstenaar en jazzliefhebber -die bekend staat om zijn uitbundige manier van leven- was daarmee figuurlijk de aanvoerder van de voetbalwedstrijd. De aanvoerdersband had ter gelegenheid van de verjaardag van Deelder een speciale kleur: zwart. Deelder zijn favoriete kleur.
Rijnmond ging de straat op om Rotterdammers te vragen waar zij bij Jules Deelder als eerste aan denken. "Die man staat voor samen met elkaar, dat iedereen verschillend mag zijn en dat dat juist leuk is", zegt een mevrouw. Waar ze aan toevoegt: "Ik wil graag weten wat voor dagcrème hij heeft. Hij is een soort gebalsemd. Hij wordt nooit ouder."