Van der Laan: 'Er zijn best mogelijkheden met Sinisterra als spits'

Spitsentrainer Harry van der Laan is deels positief en deel kritisch over Luis Sinisterra als stand-in van Nicolai Jørgensen. "Er zijn best mogelijkheden met Sinisterra als spits", zei hij maandag in FC Rijnmond.

Zo vond Van der Laan dat de Colombiaan tegen FC Groningen een goede eerste, maar een slechte tweede helft speelde. "Je moet van nature een echte spits zijn. Je kunt wel veel aanleren, maar het gevoel van op de juiste plek staan is moeilijk te coachen. Je zag dat hij het één helft goed deed." De analist is dus ook kritisch en dan vooral over het aankopen van de Colombiaan. "Feyenoord had zijn huiswerk beter moeten doen bij het kopen van Sinisterra. Als je iemand uit Colombia haalt, moet die meer scoren."

Van der Laan kwam ook met een interessant statement over de VAR. De aanleiding hiervan was de rode kaart die Mike te Wierik namens Groningen tegen Feyenoord zou moeten krijgen na het neerhalen van Sinisterra. “Zet een voetballer bij de VAR. Anders worden situaties als deze nooit goed ingeschat.”

Behalve over Feyenoord spraken de mannen aan tafel ook lang over Sparta en Excelsior. Volgens Van der Laan ontberen de Kralingers vooral een scorende spits. De andere personen aan tafel richten hun pijlen vooral op de verdediging:

De hele uitzending van FC Rijnmond is later bij dit bericht te bekijken.

Deel dit artikel:

Reageren