nieuws

'Lekker handig': container voor prullenbak geplaatst

Even snel je afval in de prullenbak gooien of de bak legen is een hele opgave in Ridderkerk-Oost. Een nieuwe groene afvalcontainer is pontificaal voor de bestaande gele prullenbak geplaatst. "Wie verzint zoiets?!"
De nieuwe GFT-container staat er al een paar dagen en zorgt voor veel verbaasde blikken in de wijk. "Ik vind het een beetje stom", zegt een oudere Ridderkerker. Hij krijgt bijval van andere buurtbewoners.
"Je zou denken dat de mensen die de containers plaatsen een beetje bij hun verstand zijn", zegt een Ridderkerker die net een stapel post in de papierbak gooit.
Chauffeur Gerrit van de afvalinzameling wilde maandagochtend de gele prullenbak legen. Tot zijn verbazing trof hij de nieuwe container aan pal voor de prullenbak. "Ik dacht: 'lekker handig zo'."
"Waarschijnlijk heeft iemand niet staan op letten", denkt Gerrit. Hij kan er inmiddels wel om lachen. "Het is niet anders."
De Ridderkerkse afvalinzamelaar 'NV Bar-Afvalbeheer' laat weten dat ze de gele prullenbak woensdag gaan verplaatsen zodat deze weer goed te gebruiken is.