nieuws

Tabakswinkel sluit na dertiende overval: 'We hopen dat we deze ellende een plekje kunnen geven'

Onderzoek na de laatste overval
Onderzoek na de laatste overval © MediaTV
Na 32 jaar houden ze het voor gezien. José en Ruud Markies van De Posthoorn in Rotterdam-Delfshaven sluiten hun zaak komende zaterdag na een serie overvallen. "Met pijn in mijn hart en eerder dan de bedoeling was", is te lezen op een bordje op de toonbank.
"We hebben hier hele leuke tijden gehad en hebben met veel plezier gewerkt, maar helaas dertien keer overvallen: het is genoeg geweest. Wij gooien de handdoek in de ring. Ik hoop dat wij deze ellende een plekje kunnen geven."
Het echtpaar werd een maand geleden voor het laatst slachtoffer van een overval. Het was al de dertiende overval op hun zaak.

Moed niet opgeven

"Er kwamen weer twee van die gastjes binnen", vertelde José toen gelaten aan Rijnmond. "En ze gingen meteen naar de toonbank. De een liep richting de sigaretten, terwijl de ander een greep deed in de kassa." Toen ook de man van de eigenaresse richting de toonbank liep, gingen de twee in het zwart geklede overvallers ervandoor.
José en Ruud besloten toen de moed niet op te geven en door te vechten, maar in de laatste weken kwamen ze daar toch van terug. De twee wonen achter de winkel en hoeven waarschijnlijk niet te verhuizen. Ze kunnen de winkel waarschijnlijk verbouwen tot woning.
Lees meer: Tabakszaak dertien keer overvallen