nieuws

Onrust in Molenlanden om dreigende verdwijning consultatiebureaus

© Rick Huijzer
Wethouder Lizanne Lanser van de gemeente Molenlanden is boos op zorginstelling Careyn. Die brengt volgend jaar namelijk het aantal consultatiebureaus in de gemeente flink terug.
Vanaf 1 januari zijn er namelijk nog maar twee permanente consultatiebureaus. Veel te weinig voor de twintig dorpen in de gemeente, schrijft wethouder Lanser in een brandbrief aan de Careyn. Ze heeft Careyn in de brief gevraagd het besluit te heroverwegen.
Inwoners maken zich zorgen over de bereikbaarheid van de consultatiebureau. Er gaat een online petitie rond die door 150 mensen is getekend.

Overname

Careyn neemt vanaf 1 januari de jeugdzorg over van Rivas, die op acht plekken een consultatiebureau had dat enkele dag(-delen) per maand open was.
Careyn laat in een reactie weten een derde locatie te willen openen, er wordt nog gezocht naar een geschikt pand. De vaste locaties hebben ruimere openingstijden dan de mobiele bureaus. "Daardoor hebben ouders meer mogelijkheden om een afspraak in te plannen of een spreekuur te bezoeken."