Feyenoord in beroep tegen straf UEFA

Feyenoord gaat in beroep tegen de straf van de tuchtcommissie van de UEFA en vraagt om toch supporters mee te nemen naar FC Porto. De Rotterdamse club is door de Europese voetbalbond gestraft vanwege vuurwerk en ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd bij Young Boys.

Omdat veel supporters al in het bezit zijn van een kaartje heeft Feyenoord de UEFA verzocht om een opschortende werking van de straf. Tot de uitkomst van het beroep bekend is, stopt de club met het omwisselen van kaarten. 

Geen vuurwerk tegen Rangers

Feyenoord roept op de eigen website de supporters nadrukkelijk op om zich donderdag tegen Rangers FC te gedragen en geen vuurwerk af te steken, want 'anders is het beroep bij voorbaat kansloos.' Mogelijk volgt er ook nog een straf voor het afsteken van vuurwerk tijdens de thuiswedstrijd tegen Young Boys. 

Een delegatie van de Feyenoord Business Club heeft op 12 december wel toegang tot de wedstrijd in Porto. Feyenoord heeft besloten om de geplande reis door te laten gaan, omdat de annulering van de reis en het verblijf de club veel geld kost. Feyenoord wenst de supporters die ondanks alles toch naar Porto gaan een goede en veilige reis toe, maar vraagt hen met klem om niet naar het stadion te gaan.

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren