nieuws

Rotterdamse partijen: 'Pak verkeersaso's harder aan'

Meent in Rotterdam
Meent in Rotterdam
Mensen die zich misdragen in het verkeer, moeten harder worden aangepakt. Dat willen VVD, Partij van de Arbeid en Leefbaar Rotterdam. Ze stellen voor om lawaaiflitsers te gaan gebruiken en een mobiele app te lanceren waarmee bewoners snel verkeersaso's kunnen melden.
"De maat is vol bij de Rotterdammers", zegt Dieke van Groningen van de VVD. Zij is één van de initiatiefnemers. Ze wijst naar straten als de Witte de Withstraat en de Meent waar mannen met stoere wagens en motoren vaak voor forse overlast zouden zorgen.
"Je hoort omwonenden zeggen 'het zijn gasten met kleine pikkies'", gaat Van Groningen verder. "Wat mij betreft is het hoog tijd dat we met effectieve oplossingen komen en vette bekeuringen gaan uitschrijven."
Volgens collega Dennis Tak van de PvdA wil de politie wel optreden, maar gaat het niet. "Daarom komen we nu met concrete oplossingen, zoals lawaaiflitsers en een mobiele app waar bewoners verkeershufters met één druk op de knop kunnen aangeven. Dit geeft onze handhavers een wapen in handen om deze boeven kordaat aan te pakken."
Het idee voor de lawaaiflitsers is niet helemaal nieuw. Hennie van Schaik (Leefbaar) uit de gebiedscommissie Rotterdam-Centrum pleitte enkele maanden geleden al voor 'lawaairadars'. Lees meer: Lawaairadars gewenst op veel meer plekken dan alleen centrum Rotterdam
De gemeente Rotterdam deed vorig jaar onderzoek naar het aantal hardrijders op de Meent, na klachten van omwonenden en vragen van de Partij van de Arbeid. De gemeente trok toen de conclusie dat er niet vaak hard wordt gereden en dat het aantal ongelukken daar ook meevalt.
Lees meer: Weinig snelheidsduivels op de Meent

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl