nieuws

Dordtse Manon sterkste vrouw van Nederland

De Dordtse Manon Kranendonk heeft geen idee wat het betekent om de Sterkste Vrouw van Nederland te zijn. "Het is leuk. Ik laat het allemaal maar een beetje op me afkomen", reageert Manon nuchter.
Afgelopen weekend won ze tot haar eigen verrassing het Nederlands kampioenschap: "Het begon als een geintje toen ik me opgaf voor een voorronde. Maar ik moest wel aan het NK meedoen, omdat ik die voorronde won."
Het viel de 30-jarige Manon op dat ze er heel anders uitziet dan menig concurrente: "Daarom was ik ook zo verbaasd dat ik van die andere deelnemers won. Ik ben namelijk crossfitter, géén krachtsporter."

Oma

Bij Crossfit Zwijndrecht, waar ze vaak traint, zien ze Manon als een ideale ambassadrice: "Crossfitten is goed voor iedereen. Zelfs mijn oma van 82 doet soms mee. Je traint ook in een groep, da's leuker dan individueel."
Sommige oefeningen ogen wel erg pittig. "Ja, trainen, trainen trainen hè! Tijdens een work-out ga je soms helemaal kapot, maar daarna voel je je veel lekkerder en fitter dan ervoor."
Crossfit bestaat uit allerlei oefeningen. "Kracht is wel mijn sterkste onderdeel", weet ze, "Maar door die titel ga ik me daar nu niet op focussen. Volgend jaar verdedig ik mijn titel wel, maar ik blijf gewoon lekker crossfitten."