Drie verdachten kopschopvideo Gorinchem mishandeling langer vast

Drie van de vijf verdachten die deze week zijn aangehouden in verband met de mishandelingszaak in Gorinchem blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. Het gaat om twee jongens van 15 jaar en een jongen van 14 jaar. Twee van hen worden verdacht van poging tot doodslag.

De drie zitten vast voor een vechtpartij die op 15 november plaatsvond in het Van Andelpark in Gorinchem waarvan beelden online zijn verschenen. De drie jongens zijn herkend op de filmpjes en gelden als hoofdverdachten. Nog twee jongens die waren opgepakt zijn weer vrij. Ze blijven nog wel verdachte, maar zijn geschorst onder voorwaarden. Zij zijn 15 en 16 jaar. 

Eén van de verdachten zou bovendien een leeftijdsgenoot hebben bedreigd met een mes. Dat gebeurde op dezelfde dag als de vechtpartij in het park en hield er vermoedelijk verband mee, zegt justitie.  

Video's van de mishandeling in het  Van Andelpark werden massaal verspreid op internet. De beelden riepen veel verontwaardiging op. Er was te zien hoe een groep jongens een andere jongen sloegen. Ook werd er op het hoofd gesprongen van een jongen die op de grond lag.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Gorinchem Mishandeling
Deel dit artikel: