nieuws

Finalisten bekend van Cameretten-festival

De finalisten Henk Overdijk, Remy Evers en Tobi Kooiman 
(vlnr).
De finalisten Henk Overdijk, Remy Evers en Tobi Kooiman (vlnr). © Jaap Reedijk
Tobi Kooiman, Remy Evers en Henk Overdijk zijn de drie deelnemers die zaterdagavond in de finale staan van Cameretten 2019 in het Oude Luxor Theater. Cameretten wordt gezien als een van de belangrijkste wedstrijden voor cabaret-talent van Nederland.
De 54e editie van Cameretten telden dit jaar twaalf deelnemers. Vrijdagavond streden vier deelnemers in de halve finale voor een plek bij de laatste drie. Samir Fighil viel als laatste af.
Cameretten is het oudste en inmiddels grootste cabaretfestival van Nederland. Het festival begon in de jaren 60 in Delft, maar wordt sinds 1988 in Rotterdam gehouden. Dit jaar worden voor het eerst alle avonden gehouden in het Oude Luxor. De afgelopen jaren was de finale altijd in het Nieuwe Luxor.
Cameretten leverde regelmatig winnaars op die later een grote carrière tegemoet gingen. Onder de deelnemers zijn Jandino Asporaat (2005, tweede), Ruben Nicolai (2002, winnaar), Marc-Marie Huijbregts (1999, winnaar), Veldhuis en Kemper (1999, tweede), Plien en Bianca (1996, winnaar), Hans Teeuwen (1991, winnaar) en Theo Maassen (1990, winnaar).