Zwak Sparta afgestraft door Willem II (4-0)

Op bezoek bij Willem II is Sparta hard onderuit gegaan. De Rotterdammers verloren zaterdagavond in de het eredivisieduel in het Tilburgse Koning Willem II stadion met grote cijfers: 4-0.
Sparta begon zwak aan de wedstrijd en kreeg na vijf minuten de rekening gepresenteerd. Een fout in de Sparta-defensie bracht de bal bij Ché Nunnely die loepzuiver raak schoot. Een minuut later kon Mike Trésor Ndayishimiye de 2-0 maken, maar Sparta-doelman Ariel Harush stuitte hem op zijn pad naar de goal.
In de 24e minuut was het wel raak voor Ndayishimiye. De Belg rondde een goede dribbel door de Rotterdamse verdediging goed af voor de 2-0. Tien minuten voor rust vergrootte Freek Heerkens de Spangense malaise door van afstand in de korte hoek voor de 3-0 aan te tekenen.

Amper herstel

Na rust toonde Sparta amper tekenen van herstel. Willem II overliep de ploeg van trainer Henk Fraser en maakte na een uur de 4-0 via Mats Köhlert. Harush voorkom enkele minuten later dat Vangelis Pavlidis de score nog groter maakte, door met een een reflex te redden op de inzet van de Willem II-spits.
De eerste grote kans van Sparta kwam pas een kwartier voor tijd. Een knappe individuele actie gaf Abdou Harroui de ruimte om te schieten. Zijn schot kwam via de vingertoppen van Willem II-doelman Timon Wellenreuther op de paal terecht.
Na de nederlaag vindt Sparta zichzelf terug op de elfde plaats met negentien punten uit vijftien wedstrijden. Sparta kan nog een plekje zakken op de ranglijst als FC Twente zondag in Enschede wint van koploper Ajax.

Willem II - Sparta (4-0)

5' Ché Nunnely 1-0
24' Mike Tresor Ndayishimiye 2-0
35' Freek Heerkens 3-0
59' Mats Köhlert 4-0
Opstelling Sparta: Harush; Karami, Vriends, Mattheij, Faye; Auassar (64' L. Duarte), Harroui, Rayhi, Smeets (79' Rigo); Ache, Veldwijk (63' Halil Dervisoglu)