nieuws

Zaalsporten: Sliedrecht Sport heeft geen kind aan Talent Team, PKC wint nipt

De heren van Sliedrecht Sport hebben in de eredivisie geen kind gehad aan het Talent Team uit Papendal. De Sliedrechtse volleyballers wonnen eenvoudig met 3-0.
De eenvoud zat voornamelijk in de eerste twee sets die met 25-17 en 25-12 werden gewonnen. In de laatste set toonde het Talent Team meer weerstand met een setstand van 25-20.
Competitiegenoot ZVH speelt zondag om 16:00 uur op bezoek in Koog aan de Zaan tegen Zaanstad.
Overige volleybaluitslagen:
Regio Zwolle Volleybal - Sliedrecht Sport dames 1-3

Waterpolo

​​​​​De eerste twee kwarten hebben de heren van ZPB de zege gekost op bezoek bij Polar Bears in Ede. De waterpoloërs uit Barendrecht keken in de rust tegen een 7-2 achterstand aan. Na rust ging de wedstrijd gelijker op. Mede door drie treffers van Stefan Porobic kwam ZPB tot een 13-8 eindstand. ZPB blijft de rode lantarendrager in de eredivisie met één punt uit tien wedstrijden.
Overige waterpolo-uitslagen
Het Ravijn – SVH 13-3
ZPB Dames 1 – DONK 8-23

Korfbal

PKC won een spannend duel met Blauw-Wit nipt met 29-28. PKC blijft door de zege bovenin de Korfbal League meedoen. Met zeven punten uit vier wedstrijden blijft de korfbalclub uit Papendrecht ongeslagen aan kop. Concurrenten LDODK, TOP en Fortuna moeten echter nog in actie komen op zaterdagavond.

Basketbal

De dames van Binnenland kwamen zaterdag in actie. In Bemmel werd er met 70-64 voor de Batouwe. Door de nederlaag zijn de Barendrechtse basketbalsters de koppositie kwijt in de competitie. Loon Lions neemt die over van Binnenland. Beide ploegen hebben achttien punten uit tien wedstrijden, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Lions.
De heren van Feyenoord Basketball bleven zaterdagavond in de race voor de koppositie in de Dutch Basketball League. Op bezoek bij de Den Helder Suns werd er met 72-79 gewonnen.
De ploeg van trainer Toon van Helfteren staat daardoor met zestien punten uit tien wedstrijden op de tweede plek. Donar uit Groningen kan de Rotterdammers nog achterhalen met een overwinning, aangezien de Groningers veertien punten uit negen wedstrijden hebben. Koploper Landstede Hammers staat twee punten voor op Feyenoord Basketball.