Miljoeneninvestering in grote opknapbeurt Dordtse binnenstad

Het Lindershuis in Dordrecht verandert in een hotel met tachtig tot negentig kamers. Ook tientallen panden rondom het voormalige warenhuis in de Dordtse binnenstad zullen een metamorfose ondergaan. Dat is maandagmiddag bekend gemaakt.

Een Amsterdamse projectontwikkelaar heeft alle panden in de afgelopen jaren gekocht. Naast een hotel komt er ruimte voor horeca en terrassen, een groot binnenhof en woningen.

De vele miljoenen kostende plannen behelzen het gebied dat begrensd wordt door de Visstraat, Lange Breestraat, Bethlehemplein en Raamstraat. 

"Nu is het hier nog somber, met veel leegstand en zelfs verpaupering. Over een paar jaar zal dit gebied niet meer terug te herkennen zijn", zegt een blije wethouder Piet Sleeking.

De ontwikkelaar dient begin volgend jaar de definitieve plannen in en wil nog datzelfde jaar beginnen met bouw en verbouw. Dat is waarschijnlijk mogelijk, omdat het bestemmingsplan maar voor enkele panden gewijzigd hoeft te worden.

Voor Dordrecht wordt het de tweede grote metamorfose in het centrum. Eerder werd al bekend dat een andere ontwikkelaar het leegstaande V&D-pand grotendeels gaat slopen en vervangen voor horeca en woningen.  
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht
Deel dit artikel: