nieuws

ABN Amro sluit helft geldautomaten na plofkraken

Ravage na een plofkraak in Zwijndrecht
Ravage na een plofkraak in Zwijndrecht
ABN Amro heeft 470 geldautomaten gesloten als noodmaatregel tegen het hoge aantal plofkraken van de laatste tijd. Dat houdt in dat ongeveer de helft van de automaten is gesloten.
Het gaat om een tijdelijke maatregel. Volgens de bank duurt de sluiting enkele weken tot maanden. De betreffende machines zijn inmiddels allemaal leeggehaald en worden met planken dichtgetimmerd.
Vooral ABN Amro lijkt de klos te zijn bij plofkraken. Dat lijkt te liggen aan het type geldautomaat dat vooral bij die bank in gebruik is en mogelijk makkelijker te kraken is. Landelijk is de bank al vijftig keer slachtoffer geweest van een plofkraak.
Eerder werd al bekend dat ABN tientallen geldautomaten in de regio heeft gesloten na plofkraken. Ook kwamen enkele automaten niet terug na plofkraken in Zwijndrecht, Vlaardingen en Spijkenisse. Lees meer: ABN AMRO sluit geldautomaten na plofkraken in onder andere Spijkenisse, Vlaardingen en Zwijndrecht
De afgelopen maanden was het meermaals raak in de regio. Er zijn al zeker vijf plofkraken geweest in Zwijndrecht, Spijkenisse (2), Vlaardingen en Dordrecht. Een aantal plofkraken viel op, omdat ze steeds in de vroege ochtend op donderdag plaatsvonden, rond 04:00 uur. Er zijn zeven aanhoudingen verricht, maar die verdachten werden steeds na een paar dagen vrijgelaten.
Lees meer: Drie donderdagen, drie plofkraken
Lees meer: Vijf arrestaties na vierde plofkraak in de regio