nieuws

Dit zijn de 35 beste ideeën van CityLab010

De inzendingen zijn dit jaar voor het eerst beoordeeld door een stadsjury, bestaande uit twaalf Rotterdammers
De inzendingen zijn dit jaar voor het eerst beoordeeld door een stadsjury, bestaande uit twaalf Rotterdammers
Duurzaam bier, vlees van krekels, een slimme regenton en yoga voor kinderen met een beperking. Zo maar een paar van de initiatieven die een startbudget krijgen van CityLab010.
Bij CityLab010 kunnen Rotterdammers ieder jaar innovatieve maatschappelijke ideeën indienen die de stad beter maken. Dit jaar kreeg de organisatie ruim driehonderd ideeën binnen.
De jury heeft daar nu de beste 35 uitgekozen. Zij zijn maandagavond feestelijk onthaald op het stadhuis en krijgen een bedrag tussen de vijf- en honderdvijftigduizend euro om hun idee verder uit te werken. In totaal verdeelt de CityLab010 dit jaar drie miljoen euro.

Twaalf Rotterdammers

De inzendingen zijn dit jaar voor het eerst beoordeeld door een stadsjury, bestaande uit twaalf Rotterdammers. "We zijn trots op Rotterdam. De vele goede plannen hebben dat gevoel alleen maar versterkt", zegt de juryvoorzitter.
Die plaatst nog wel een kleine kritische noot: "Wel zouden we in de volgende editie graag ook nieuwe ideeën zien die inspelen op actuele maatschappelijk issues, zodat alle Rotterdammers (ook jongeren en kwetsbaren) meeprofiteren van de positieve ontwikkeling van Rotterdam."
Bekijk hier het juryrapport van de beste 35 inzendingen van CityLab010 van dit jaar.