nieuws

Hacker heeft spijt van stelen privéfoto's van vrouwen

Archieffoto (Pixabay)
Archieffoto (Pixabay)
Mitchell van der K. (35) schaamt zich voor het hacken van online accounts van tientallen personen, onder wie oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo uit Rotterdam. Dat heeft hij dinsdag gezegd op de eerste dag van zijn proces in Haarlem.
De man kon bij de persoonlijke gegevens van zijn slachtoffers en stal op die manier onder meer foto’s en video’s. Die publiceerde hij op internet. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem onder meer van grootschalige computervredebreuk, gepleegd tussen 2011 en 2017.
Van der K. heeft bekend dat hij ook naaktbeelden heeft gestolen. Die waren overigens niet van Fatima Moreira de Melo. "Hij kon niks sappigs vinden", twitterde zij over de zaak. Van vlogster Laura Ponticorvo verschenen wel pikante beelden op internet.
De praktijken van Van der K. kwamen aan het licht toen een vrouw uit Zwanenburg aangifte had gedaan. Uit onderzoek bleek dat de verdachte 30 duizend privébeelden van derden had. De politie kon niet alle slachtoffers identificeren.
Van der K. was destijds kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere. De VVD zette hem vanwege de affaire direct uit de partij.