nieuws

Brand in bestelbusjes Schiedam mogelijk veroorzaakt door vuurwerk

De brand in twee bestelbusjes in Schiedam dinsdagavond laat is mogelijk veroorzaakt door vuurwerk. Dat zegt de politie. Ook andere vormen van brandstichting worden onderzocht.
Omwonenden hoorden rond 23:00 uur een harde knal bij het Chopinplein. Daar bleek een bestelbus bij een autobedrijf in brand te staan. Vervolgens sloeg het vuur over op een andere bestelbus. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de twee voertuigen volledig uitbrandden.Lees meer: Grote brand in Schiedam snel onder controle
De politie zegt dat getuigen na de knallen drie of vier jongeren van tussen de vijftien en twintig jaar hebben zien wegrennen richting de Laan van Bol'Es. Ze zijn nog niet opgepakt.

WA-verzekerd

Eigenaar Frans Bul van autocentrum Charloisse Poort kwam snel ter plaatse rond middernacht. "We doen hier het onderhoud en reparatie van taxibusjes en ambulances dus onze klanten zijn hier niet blij mee. Een van die wagens is ook nog alleen WA-verzekerd maar ik hoop dat de schade vergoed wordt". De harde knallen die omwonenden hoorden werden volgens de garagehouder veroorzaakt door knallende banden van de busjes.