nieuws

Taakstraf geëist tegen lekkende agent

Archief
Archief © Politie Rotterdam
Justitie heeft een taakstraf van tachtig uur geëist tegen een Rotterdamse agent voor het lekken van geheime informatie. De man zou een vriend hebben gewaarschuwd dat die gearresteerd zou worden.
De verdachte erkent dat hij in de politie-systemen heeft gekeken, waaruit bleek dat zijn vriend gesignaleerd stond. Hij ontkent dat hij concrete informatie heeft doorgegeven over de aanhouding. Hij zou alleen hebben geadviseerd dat zijn vriend zichzelf moest melden.
Toen de politie die vriend wilde oppakken, bleek hij naar zijn schoonouders te zijn gegaan. De man is eigenaar van een sportschool en daar kende de agent hem ook van.
De rechercheur heeft inmiddels oneervol ontslag gekregen bij het Rotterdamse korps, na bijna twintig dienstjaren. Hij vecht dat nog aan bij de rechter. De 46-jarige man zegt hooguit een stomme fout te hebben gemaakt. Ook justitie spreekt van een kleine vis. “Meneer is geen politiemol die er geld voor kreeg. Het was een vriendendienst.”
Volgens de advocaat van de agent heeft zijn cliënt geen geheime informatie doorgegeven. De sportschoolhouder zou al eerder van een ex-vriendin hebben gehoord dat hij werd aangehouden. De reden van de arrestatie was een doodsbedreiging.
De rechter in Rotterdam doet op 18 december uitspraak.