nieuws

Exoskeletten, drones en 5G: hoeveel tech kan een mens hebben?

Het is een imposant gebouw aan de Nieuwe Maas: het hoofdkantoor van de STC Group in Rotterdam-Delfshaven. De onderwijs- en kennisinstelling, met talloze locaties in Rotterdam, Nederland én opleidingen in het buitenland, is de broedplaats voor harde werkers, knappe koppen, logistieke genieën voor de motor van onze economie: de Rotterdamse haven. Maar ook alles wat daar aan vast hangt: denk aan transport. De scheepvaart. De overslag. De raffinaderijen. Je kunt het zo gek niet bedenken.
Dinsdagavond om 19:00 uur hoor je op Radio Rijnmond het tweede deel van gesprekken die Ruud de Boer heeft met vertegenwoordigers van het STC. Deze keer: de snelle technologische verandering in de logistiek. Steeds meer loodsen en distributiecentra worden 'gerobotiseerd' en geautomatiseerd. Wat betekent dat voor de huidige én toekomstige werknemers? En wat betekent dat voor de studenten aan het STC? Wat betekent dat voor de leermethoden van het STC zelf?
Over exoskeletten, drones, automatische wagentjes... Wat betekent dat voor de mens? Hoe ver kun je en mag je gaan?
Ruud de Boer spreekt erover met STC-collegedirecteur Cantor Versluis en met dr. Paul Preenen van TNO.
Niet in de gelegenheid om dinsdagavond te luisteren naar Radio Rijnmond? Luister dan wanneer je wilt: swipe de afbeelding naar links / klik op het audio-icoontje.