nieuws

Alleen tickets op naam voor Songfestival in Rotterdam

© ANP / Sander Koning
Voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam komend jaar worden alleen tickets op naam vrijgegeven. Bij de ingang van Rotterdam Ahoy gaat steekproefsgewijs gecontroleerd worden of de namen op de kaarten overeenkomen met de mensen die naar binnen willen. De organisatie hoopt op die manier zwarthandel en prijsopdrijving tegen te gaan.
Sietse Bakker, executive producer van het Songfestival, wil met de maatregelen de wind uit de zeilen nemen van bedrijven die enkel willen verdienen aan het liedjesfestijn. Hij raadt liefhebbers aan om kaartjes voor het evenement alleen via de officiële website te kopen.
De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 12 en 14 mei in Rotterdam Ahoy. De finale volgt op 16 mei. In totaal zijn er zo'n 65 duizend tickets beschikbaar voor repetities, de halve finales en finale.
De prijzen voor kaartjes variëren tussen 18,50 euro voor een plek met beperkt zicht tijdens een repetitie, tot 248,50 euro voor een staanplaats bij de finale. "Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm) en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan afgelopen keer in Tel Aviv", zegt Bakker.
De eerste tickets gaan over precies een week in de verkoop. Eind januari en halverwege maart volgt de rest. De gemeente Rotterdam gaat ook een klein deel van de kaarten onder inwoners met een klein inkomen verloten. Zij hoeven niets te betalen.