nieuws

Wethouder: meer dan genoeg aanmeldingen voor vrijwilligerswerk Songfestival

Shula Rijxman en Said Kasmi.
Shula Rijxman en Said Kasmi. © ANP
Er hebben zich al zeker duizend mensen aangemeld om vrijwilliger te worden bij het Eurovisie Songfestival. Dat heeft cultuurwethouder Said Kasmi gezegd tijdens een zitting van de Rotterdamse gemeenteraad. De inschrijving is vier dagen geleden geopend.
Voor het evenement, in mei volgend jaar, zijn in totaal 730 vrijwilligers nodig. Dit houdt dus in dat er mensen teleurgesteld moeten worden. Er is wel een reservelijst via deze link waar mensen zich voor kunnen inschrijven.
Eerder was er kritiek, omdat de vrijwilligers geen vergoeding krijgen. Tijdens de raadsvergadering herhaalde de SP die kritiek. De socialisten vergeleken het met de jaren '30 van de vorige eeuw 'toen je blij mocht zijn dat er überhaupt werk was'.
Daar is Kasmi het niet mee eens. Hij wijst erop dat er kledingpakketten, catering en trainingen worden geregeld voor de vrijwilligers. Ook is er sprake van een 'unieke ervaring'.
Tachtig vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het begeleiden van delegaties van de deelnemende landen tijdens hun verblijf in Rotterdam. Er wordt van hen geëist dat ze goed Engels spreken én de taal van het deelnemende land. Ook moeten ze van 1 tot en met 18 mei fulltime beschikbaar zijn.
De overige 650 vrijwilligers, die op andere onderdelen helpen, hoeven niet fulltime beschikbaar te zijn. Zij spreken bij voorkeur Nederlands en Engels.
Lees meer: Alleen tickets op naam voor Songfestival in Rotterdam