nieuws

Noodkreet: 'Twee voor twaalf bij FC Dordrecht'

FC Dordrecht vreest dat het voortbestaan van de club in gevaar komt. Die zorgen zijn er, omdat FC Dordrecht niet kan rekenen op een garantstelling van de gemeente voor het opknappen van de Krommedijk.
Volgens Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, gaat het nog wel wat ver om te zeggen dat Dordt de stekker eruit gaat trekken. "Maar het is wel één van de mogelijkheden die je helaas moet onderzoeken."
De club hoeft niet te rekenen op steun van de coalitie van de gemeente Dordrecht. Dordt zal geen medewerking krijgen op maatschappelijk en commercieel gebied, die nodig is voor de realisering van een nieuw sportcomplex.
Daarom moet onderzocht worden wat het huidige vastgoed nog waard is, waardoor FC Dordrecht haar licentie eventueel kan inleveren en schuldenvrij kan liquideren.

'Twee voor twaalf'

Toch heeft hij de deur voor de Dordtse politiek niet dichtgedaan. "Dat heb ik nooit gedaan, ook nu niet. We hopen uiteraard dat er nog een ingang is."
"We zijn verrast met de eindberichten vanuit de gemeente", aldus De Zeeuw, die hiermee een drukmiddel naar de gemeente Dordrecht hanteert.
Het is twee voor twaalf, benadrukt De Zeeuw. "De situatie is écht nijpend."

'Broodjeaapverhalen'

FC Dordrecht is schuldenvrij, zegt De Zeeuw. Hij spreekt van 'broodjeaapverhalen' dat FC Dordrecht financieel er niet goed voor staat. "Al dat geneuzel is pertinent niet waar."
De Zeeuw zegt ook dat FC Dordrecht onderzoekt of de club verkocht kan worden. Aan een buitenlandse investeerder bijvoorbeeld. "Maar dat is momenteel niet heel concreet", vertelt De Zeeuw.
Luister hierboven naar het volledige interview van verslaggever Sjoerd de Vos met Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht.