nieuws

Aantal zonnepanelen op Rotterdamse daken neemt met bijna de helft toe

© Archief
Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is het afgelopen jaar met 43 procent toegenomen. In 2018 lagen er nog 101 duizend zonnepanelen op Rotterdamse daken; dit jaar zijn dat er tot nu toe al ruim 144 duizend.
De gemeente Rotterdam hoopt koploper te worden als het gaat om het lokaal opwekken van zonne-energie. Zo worden ondernemers, scholen en sportverenigingen geholpen met het realiseren van zonnedaken. Ook worden gemeentelijke daken hiervoor gebruikt en biedt de gemeente financieringsmogelijkheden.
"Rotterdam liep flink achter op andere steden, maar we zijn met een inhaalspurt bezig", zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). "Vooral op bedrijfsdaken zijn er veel zonnepanelen bijgekomen. Ons streven is om binnen vijf jaar meer dan een miljoen panelen te hebben."

IJsselmonde

In Prins-Alexander liggen momenteel de meeste zonnepanelen op de daken, namelijk ruim 24 duizend stuks. Charlois volgt met elfduizend panelen. Grootste groeier is de wijk IJsselmonde, waar het aantal panelen met 58 procent toenam tot bijna 7800.
In het havengebied nam het aantal zonnepanelen met 285 procen toe. Daar liggen nu ruim 28 duizend panelen.