Koploper Cambuur na één helft al klaar met Dordrecht

FC Dordrecht heeft thuis niet voor een stunt gezorgd tegen koploper Cambuur. De Friezen stonden bij rust al met 1-4 voor. Vlak voor tijd maakte Dordt nog 2-4.
FC Dordrecht deed een kwartwedstrijd aardig mee met de koploper. In de beginfase was het zeker niet de mindere ploeg en na de 0-1 van Robin Maulun maakte Pedro Marques meteen gelijk vanaf de strafschopstip. Via een pegel van afstand van Mees Hoedemakers kwam Cambuur weer op voorsprong waarna het voor rust nog twee keer scoorde.
In de tweede helft nam Cambuur wat gas terug en gebeurde er niet veel meer. Wel was er nog een vervelend moment voor FC Dordrecht. Anass Achabar moest per brancard het veld verlaten na een ongelukkige botsing. Vlak voor tijd maakte Stef Gronsvel de eindstand wat dragelijker na een goede actie.

Opstelling FC Dordrecht

Stoskovic, Gronsveld, De Braal, De Abreu, Ormonde-Ottewill, Wehrmann, Green (68' Kok), Smith, Acharbar (72' Hogesteger), Schuurman, Marques (70' Schalekamp).
Scoreverloop FC Dordrecht - Cambuur
22' 0-1 Maulun
23' 1-1 Marques (strafschop)
29' 1-2 Hoedemakers
40' 1-3 Van der Kaap
44' 1-4 Maulun
90' 2-4 Gronsveld