nieuws

Check hier of je moet omrijden vanwege de Bruggenloop

De Bruggenloop in voorgaande jaren
De Bruggenloop in voorgaande jaren © Vincent Fennis
Duizenden lopers zullen zondagmiddag door Rotterdam rennen tijdens de Bruggenloop. Dit heeft gevolgen voor het openbaar vervoer en automobilisten. Kijk hieronder of jij je reis moet aanpassen.
Verschillende tramlijnen rijden een andere route vanwege de loop. Zo rijden lijnen 21 en 24 tussen 15:00 uur en 17:30 uur een omleiding. In plaats van de A. van Rijckevorselweg/Oude Plantagedreef stoppen en vertrekken de trams bij halte Erasmus. Haltes Oude Plantage, Lage Filterweg en De Esch vervallen tussen die uren.
Tramlijn 23 rijdt een andere route. Tussen 14:30 uur en 18:00 uur geldt er een omleiding tussen Keizerswaard en Vuurplaat. De tram rijdt via Station Lombardijen. Lijn 12 volgt het grootste gedeelte van de middag diezelfde route.
Ook de bussen hebben de route aangepast. Lijn 70 rijdt tussen 15:30 uur en 18:30 uur een omleiding waardoor de haltes Sportlaan en Kreekhuizenlaan vervallen. Lijn 66 rijdt niet tussen 15:00 uur en 16:30 uur.
Automobilisten moeten ook rekening houden met de loop. De Rosestraat is op verschillende punten afgesloten en rond de Erasmusbrug, de Maasboulevard en De Kuip zijn afsluitingen.
Aan de 31e editie van de Bruggenloop doen 12 duizend deelnemers mee. Die trotseren de zes bruggen van Rotterdam in een hardlooproute van vijftien kilometer. De Kuip fungeert als start en finish.