nieuws

Vrienden van Blijdorp haalt 60 duizend euro op voor verbetering dierenverblijven

Bokito en zijn gorillafamilie danken zondag via sociale media de donateurs die ervoor hebben gezorgd dat hun voederpotten buiten zijn hersteld. Dankzij een 'flitsactie' van Vrienden van Blijdorp werd in een paar maanden tijd 60 duizend euro opgehaald.
De actie 'Alle bee(s)tjes helpen' was niet alleen bedoeld voor de gorilla's. Ook de olifanten kregen een nieuwe hijspaal voor hooi, de gieren een nieuwe nestkast en opgeknapt onderkomen en de pinguïns een aangepaste ruimte. Ook werd het manoelverblijf opgeknapt.
Hoewel de eerste aanpassingen zijn gedaan, gaat de inzamelingsactie gewoon door. Maar dan als onderdeel van de doorlopende wervingscampagne. "We sparen nu verder voor aanpassingen in het Oceanium onder de noemer ‘Eilandhoppen’", vertelt Bart van de Vrienden van Blijdorp.
Ook komen er nieuwe verblijven voor de galapagosschildpadden en de komodovaranen en wordt een stuk Madagaskar aangelegd. "Daarbij gaat het om enkele tonnen", aldus Bart.
Vrienden van Blijdorp heeft ongeveer 5500 leden en heeft in 55 jaar tijd al miljoenen euro's geschonken aan de Rotterdamse dierentuin. Met het geld zijn meer dan vijftig verblijven gecreëerd en bijdragen geleverd aan natuurbehoudsprojecten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl