nieuws

Kabinet wil verbod op lachgas voor recreatief gebruik

© ANP / Lex van Lieshout
Staatssecretaris Blokhuis werkt aan een verbod op lachgas voor recreatief gebruik. Het kabinet wil het middel verbieden, omdat onderzoekers concluderen dat het gevaarlijker is dan gedacht.
Het gas is vooral populair bij jongeren en veroorzaakt een korte roes. Overmatig gebruik kan leiden tot duizelingen, hoofdpijn en tintelingen. In enkele gevallen heeft veelvuldig gebruik geleid tot een dwarslaesie.
In Rotterdam liet zondag nog een automobilist onder invloed van lachgas zijn auto midden op de weg achter. Hij kon niet meer normaal functioneren.
Lees meer: Automobilist onder invloed van lachgas laat auto achter op de weg

Overlast

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam drong eerder al met succes aan op een verbod op lachgas in delen van de stad. Zo mag er op en rond het strand van Nesselande en tijdens evenementen in Rotterdam geen lachgas meer worden verkocht.
De burgemeester gaf als reden voor zijn besluit dat de verkoop van lachgas voor overlast zou zorgen. Hij vroeg minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie het middel weer terug op de lijst van geneesmiddelen te plaatsen.
Lees meer: Burgemeester Aboutaleb wil lachgas aan banden leggen
Gebruik in de slagroomspuit en voor verdoving bij de tandarts blijft wel toegestaan. Hoe het verbod moet worden gehandhaafd is nog onduidelijk.
Lees meer: Kabinet wil leeftijdsgrens voor lachgas als partydrug

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl