nieuws

Radio Rijnmond Rewind: Over vaccineren (of niet)

Iedere maandag- tot en met donderdagavond neemt Radio Rijnmond om zeven uur de tijd voor een langer gesprek. De woensdagavond heeft een bijzondere status: dan duikt Ruud de Boer samen met collega Paul Verspeek in het rijke archief van Radio Rijnmond. Met deze keer een uitzending van augustus 2017, maar eigenlijk nog steeds actueel: vaccineren of niet?
Het aantal mensen in Nederland dat is gevaccineerd, daalt elk jaar met een half procent. Een zorgelijke ontwikkeling, zegt Gert van Dijk. Hij is medisch ethicus aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Van Dijk vindt vaccins een zegen voor de mensheid. Hij vecht, maar vaak tegen de bierkaai. De 'anti-vaxxers', mensen die faliekant tegen vaccins zijn, vormen een groeiende groep. Maar ze hebben ongelijk, zegt Van Dijk, in gesprek met programmamaker Paul Verspeek. Te horen op deze woensdagavond vanaf 19:00 uur.
Wil je op een ander tijdstip luisteren? Swipe dan de afbeelding naar links en klik op het audio-icoontje. Of luister de uitzending via de podcast: zoek op 'De Verdieping met Ruud de Boer'.