nieuws

Bewoners Overschie zien niets in verleggen van Delftse Schie

ROTTERDAM - Bewoners en belanghebbenden van Rotterdam-Overschie hebben donderdag in het hotel tegenover de luchthaven Rotterdam-Airport hun wensen voor het verleggen van de Delftse Schie in kunnen dienen.
De druk bevaren route tussen Delft en Rotterdam maakt in de Oost-Abtspolder twee scherpe bochten. Eind vorig jaar besloot Gedeputeerde Staten dat dat voor de scheepvaart te gevaarlijk wordt en dat door het afremmen en weer optrekken van de binnenvaartschepen ook het milieu onnodig vervuild wordt.
Het besluit van Gedeputeerde Staten is niet meer terug te draaien, al zouden veel bewoners dat wel willen. Ze lieten gisteravond dan ook horen dat ze niets zien in de plannen.
Doel van de bijeenkomst was om in verschillende werkgroepen schetsen te maken van hoe de verlegde vaarweg kan worden ingepast in het landschap van de polder. Wat voor oevers krijgt de vaarweg en hoe gaat de polder er verder uit zien.
Een architectenbureau maakt van de verschillende schetsen één schets die voldoet aan de eisen die Gedeputeerde Staten eraan gesteld heeft. In april wordt die schets gepresenteerd waarna verder besluitvorming volgt. Bewoners en belanghebbenden hebben alleen over delen van het plan nog inspraak. De verlegging zelf is volgens de provincie definitief.