nieuws

Dode en gewonde bij schietpartij Spijkenisse

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagmiddag na een schietpartij op de Hoeklaan in Spijkenisse een man doodgeschoten. De man had kort daarvoor het vuur geopend op een vrouw.
Het gaat om een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 39-jarige vrouw uit Spijkenisse. Ze hadden volgens de politie op straat of vlakbij een woning ruzie gekregen. De vrouw ging er vervolgens met haar auto vandoor, waarop de man de achtervolging inzette. Hij reed haar klem op de Hoeklaan en begon te schieten.
Agenten die al onderweg waren in verband met de ruzie, zagen de schietpartij gebeuren. Vervolgens schoot de politie de man na een waarschuwing neer. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus MC. Vrijdagavond is ze geopereerd en verkeert buiten levensgevaar. Volgens getuigen hadden de man en vrouw in het verleden een relatie.
Vrijdagavond maakte de politie bekend dat er op het dak van een van de politie-auto's ter plaatse een camera zat. Via de live-camerabeelden kon de politiemeldkamer de gebeurtenissen volgen.
Bekijk hieronder de eerste, ongemonteerde beelden van RTV Rijnmond.

Foto's: Peter Konings