nieuws

Triodosbank over nepbrief aan huurders: niemand heeft geld overgemaakt

De nepbrief die namens Woonbron werd verstuurd
De nepbrief die namens Woonbron werd verstuurd
Geen enkele huurder van wooncorporatie Woonbron en Havensteder heeft geld overgemaakt naar de rekening van een oplichter bij de Triodosbank. Het rekeningnummer is volgens de bank inmiddels afgesloten.
Triodos reageert daarmee op de nepbrieven die namens verschillende wooncorporaties zijn verspreid in Rotterdam-Delfshaven. Daarin staat dat huurders een borgsom moeten overmaken.
De borg van 67,16 of 35,74 euro zou voor 15 december moeten worden betaald en zou later worden teruggestort. De brieven zijn voorzien van de logo's van Woonbron en Havensteder.
De bank heeft meteen nadat wooncorporaties melding maakten van de oplichten, het rekeningnummer geblokkeerd. Na verder onderzoek is het rekeningnummer helemaal gesloten. Wie nu toch nog geld overmaakt, krijgt het gelijk terug.

Woonbron heeft na de melding gelijk onderzocht of meer mensen de brief hebben gekregen. Aanbellen in de straat en telefonisch contact met huurders in een straal van zeven straten leverde niets op. Het lijkt erop dat de brief maar zeer beperkt is verspreid. Lees meer: