nieuws

Zwangere vrouw aangereden in Spijkenisse, bestuurder rijdt door

Een 30-jarige zwangere vrouw is op maandagmiddag 18 november aangereden op het zebrapad bij de Boekenberg in Spijkenisse. Ze raakte daarbij zwaargewond. De bestuurder reed door. "Het voelt nu als iemand zonder geweten", zegt het slachtoffer.
De politie probeert de bestuurder van de auto te achterhalen met een oproep in het tv-programma Bureau Rijnmond, donderdag op TV Rijnmond. Daarin komt ook het slachtoffer aan het woord.

'Die rijdt hard'

"Ik stak over en zag iets aankomen van ver. Toen dacht ik nog: 'die rijdt hard'. Vervolgens bedacht ik me dat die auto helemaal niet zou gaan stoppen", zegt het slachtoffer. "Op dat moment ging ik even twijfelen en ben ik naar mijn idee naar de stoep gesprongen. Maar toen was het wel raak. Er werd geen gas teruggenomen en er werd niet uitgeweken."
Het slachtoffer had zich haar zwangerschap heel anders voorgesteld. Ze is veertien weken zwanger, maar het komende half jaar staat nu niet alleen in het teken van haar ongeboren kind maar ook in het teken van haar revalidatie.
Het slachtoffer brak bij het ongeluk haar enkel en kuitbeen. "Ik zag m'n voet en wist zeker: die is gebroken. Het ging snel allemaal."
De lijdensweg werd vervolgens vergroot door complicaties. Door de aanrijding hebben haar spieren zo'n harde klap gekregen, dat er een zogeheten compartiment-syndroom is ontstaan. De druk op de spieren wordt daarbij zo groot dat de huid moet worden opengesneden. Het slachtoffer is inmiddels vier keer geopereerd.

'Iemand zonder geweten'

Het slachtoffer betwijfelt of de bestuurder haar niet heeft opgemerkt. "Vooral omdat er geen gas teruggenomen is en er nul komma nul uitgeweken is. Ik denk dat als je mij op het laatste moment ziet, er toch een reactie komt. Die is er niet geweest. Een vrouw bij de bushalte heeft een harde klap gehoord en die hoor ik nog steeds in mijn hoofd."
Het maakt haar steeds bozer. "Nu ben ik het, maar straks is het een kind. Ik hoop dat iemand zich op een gegeven moment realiseert wat de consequenties zijn. Dat zou ik graag tegen die persoon willen zeggen: Besef je wel wat je gedaan hebt?"
Bureau Rijnmond is donderdag vanaf 17:20 uur te zien op TV Rijnmond en wordt elk uur herhaald.