nieuws

Levend konijn in vuilniszak bij afval gedumpt in Rotterdam

Starlight zat in een vuilniszak bij het afval in Rotterdam
Starlight zat in een vuilniszak bij het afval in Rotterdam
Aan de Burgaslaan in Rotterdam is een tam konijn bij het afval gevonden. Dat meldt de Dierenbescherming. Het arme dier zat in een dichtgeknoopte vuilniszak. Het konijn werd op tijd ontdekt door een bewoonster die het diertje uit deze benarde situatie kon bevrijden.
Het gedumpte konijn werd ontdekt toen een bewoonster van de Burgaslaan afval naar de nabijgelegen afvalcontainer wilde brengen. Daar trof zij een vuilniszak aan die leek te bewegen. Bij het openen van de zak merkte zij het konijn op. De bewoonster schakelde vervolgens de Dierenbescherming in.
Vrijwilligers van de dierenambulance ontdekten dat het om een goed doorvoed hangoorkonijn ging. Zij hebben het konijn naar dierenopvangcentrum Het Knaagspoor in Ridderkerk gebracht. De medewerkers van de konijnen- en knaagdierenopvang hebben zich vervolgens over het diertje ontfermd en haar de benodigde verzorging gegeven.
Na gezondheidscontrole bleek het gedumpte hangoorkonijn een vrouwtje (een voedster) te zijn dat wonderwel in een bijzonder goede gezondheid verkeert. Aangezien het konijn rond de feestdagen is gevonden, heeft ze de toepasselijke naam Star Light gekregen.
Star Light heeft zich volgens de Dierenbescherming in de opvang ontpopt tot een gezellige en bezige dame. Als alles goed met haar blijft gaan, wordt ze binnenkort op de website Ik Zoek Baas geplaatst, zodat Star Light een kans krijgt op een nieuw thuis waar ze kan stralen.

Konijnen in Nederland

Konijnen staan op de vierde plek van meest gehouden huisdieren in Nederland. Er zijn er in totaal 1.2 miljoen, maar uit onderzoek blijkt dat veel eigenaren te weinig weten over de verzorging die deze populaire dieren nodig hebben, zegt de Dierenbescherming. Konijnen hebben een aaibaar uiterlijk, zijn relatief goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Daardoor merkt de Dierenbescherming dat dit diertje vaak impulsief wordt gekocht.
Bij de verzorging van konijnen komt veel meer kijken dan in eerste instantie wordt gedacht. Daardoor komt het regelmatig voor dat konijnen gedumpt worden.
Lees meer: Knaagdierenopvang - Als je zo'n zak ook dichtknoopt dan heb je de intentie om het dier te laten sterven