nieuws

14 jaar cel en tbs voor doodschieten 16-jarige Hümeyra; familie kwaad over vonnis

Humeyra
Humeyra
Bekir E. krijgt veertien jaar cel en tbs voor het doodschieten van Hümeyra op het schoolplein van het Designcollege in Rotterdam-West. De 16-jarige scholiere werd eind vorig jaar door haar ex-vriend Bekir E. in de fietsenstalling van de school met zeven kogels om het leven gebracht. De rechter oordeelt dat het gaat om doodslag en niet om moord.
Justitie eiste vorige maand twintig jaar cel en tbs. Dat werd door de familie van de scholiere als een behoorlijke opsteker gezien.
Lees meer: OM eist 20 jaar cel en tbs tegen Bekir E voor moord op Humeyra De familie was na de uitspraak van vrijdagochtend dan ook zeer ontstemd. Direct na het vonnis klonken veel emoties vanaf de publieke tribune. Er werd geschreeuwd en zelfs tegen een ruit geschopt. De parketpolitie moest ingrijpen toen de zus van Hümeyra vanaf de publieke tribune de rechtszaal wilde ingaan.
Advocate Nelleke Stolk, die de familie bijstaat:"Ze wilde Bekir aanvliegen. De familie is vooral boos omdat ze zelf het beeld hebben dat dit allemaal wel gepland was. Het is al zo lang bezig met bedreigingen en dan wordt nu gezegd dat het een opwelling was. Dat gaat er bij de familie niet in."
De rechter benadrukte bij de uitspraak het belang van tbs. "De maatschappij moet worden beschermd tegen u, een onberekenbare, gevaarlijke en agressieve man."
Bekir zelf heeft het doodschieten van Hümeyra wel bekend, maar zegt dat hij onder invloed was van drugs. Hij zou nooit van plan zijn geweest haar iets aan te doen.
Justitie dacht daar anders over en sprak bij de eis van een liquidatie. De Rotterdammer zou niet hebben geaccepteerd dat de relatie met het meisje was verbroken. Hij was haar al maandenlang aan het stalken en bedreigen. Daarnaast was hij enkele maanden eerder veroordeeld voor de mishandeling van Hümeyra. Vervolgens schoot hij dus zeven keer in het lichaam van de scholiere waarvan drie keer in het hoofd.