nieuws

Ook derde dag kerstmarkt Dordrecht afgelast vanwege slecht weer

Ook de derde en laatste dag van de kerstmarkt in Dordrecht gaat niet door. Burgemeester Wouter Kolff heeft dat gemeld op Twitter.
"Zojuist hebben de organisatie van de kerstmarkt en ik het droevige besluit moeten nemen om evenals de tweede ook de derde dag (zondag 15 december) af te gelasten in verband met de weersomstandigheden", schrijft Kolff.
Het risico op onveilige situaties is te groot. De harde windstoten die worden verwacht zijn gevaarlijk voor bezoekers, bewoners en handelaren, meldt de organisatie.
"We hebben zaterdag in de binnenstad windstoten met windkracht 8 gemeten," zegt Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. "Dan waaien kramen om. Daarnaast mogen we stands in de historische binnenstad niet verankeren."
Volgens Baaij is grote schade voorkomen, omdat mensen klaarstonden om in te grijpen. "Het is een bittere pil voor ons als organisatie, maar vooral voor handelaren en bezoekers."

Weekmarkt wel aanwezig

Op het Statenplein en Sarisgang staan zondag wel stands. Dit zijn de marktkramen van de weekwarkt. Normaal staan die er alleen op zaterdag, maar met de jaarlijkse Kerstmarkt blijven die ook op zondag staan. Deze stands kunnen wel worden verankerd en staan meer beschut.

Andere dagen ook afgelast

Zaterdag ging de kerstmarkt ook niet door vanwege de regen en harde wind. Ondanks dat waren meerdere buitenlandse bussen naar de stad gekomen. Zij waren niet op tijd geïnformeerd. Lees meer: Toeristen genieten toch in Dordrecht ondanks afgelaste kerstmarkt
De gemeente Dordrecht zal op korte termijn met een regeling komen om getroffen ondernemers te compenseren. Zij hebben al een bedrag betaald om met hun kraampje om de kerstmarkt te mogen staan.